Er dit budget klar for 2015?

regnskabsstyring

Hvorfor lave budget? Vi lander alligevel aldrig samme sted, som budgettet! Vi ved jo ikke noget om næste år! Budgetter er kun til for bankernes skyld!

Udsagnene imod budgettering er mange, men lav det nu alligevel. Hvis du ikke har et budget, svarer det til at sejle en båd uden ror og i øvrigt uden at vide hvor du skal hen. Og tidspunktet for budgettering er ideelt nu, hvis ens regnskabsår følger kalenderåret, – altså et par måneder før regnskabsåret begynder.

Hvis først man har defineret nogle forudsætninger for budgettet og stillet budgettet op, så kan det godt være at nogle af forudsætningerne ikke holder, men så er det enkelt at finde ud af hvilke konsekvenser det har for bundlinjen. Samtidigt er det muligt at ændre lidt på andre forudsætninger for at navigere i en anden retning.

Det er enkelt at opstille et budget. Tag udgangspunkt i økonomisystemets tal fra sidste år, opstillet i et regneark, konto under konto på rækkerne og måned for måned i kolonnerne. Tag herefter en kopi af regnearket og brug dette som udgangspunkt for budgettet for det nye år. På denne måde har man sidste års tal at læne sig op ad.

Med et simpelt budget, vil du få overblik – du vil kunne overskue din drift meget hurtigere, da du på denne måde har styr på din forretning og din likviditet. Du vil lynhurtigt kunne se konsekvenserne på årets resultat, af ændringer du foretager dig i løbet af året. Så vil du sove godt og være tryg ved at have styr på driften. Samtidigt får du en langt bedre indsigt i din virksomhed ved selve udarbejdelsen af budgettallene – så tiden givet rigtig godt ud.

De flest SM virksomheder kan klare opgaven på ½ – 1 dag. Så kom nu i gang.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/okomatch.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Comment

Comment (required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Name (required)
Email (required)